Šie kēksi ir lieliski ar to, ka nav jācep – sapilda veidnēs un liek ledusskapī sastingt. Katru šokolādes gardumu vari iesaiņot caurspīdīgā cepampapīrā kā mazu dāvaniņu.

"Ēdamās dāvanas ir īpašs savu mīļo un tuvo cilvēku iepriecināšanas veids. Tās ir ne vien gardas, bet arī parāda, ka par dāvanas saņēmēju esi ļoti piedomājis, veltījis laiku un darbu, lai viņu iepriecinātu," teic "Rimi Bērniem" eksperte un trīs bērnu mamma Inga Akmentiņa-Smildziņa. Neceptie kēksiņi ir viena no ēdamām dāvanām, ar ko viņa kopā ar bērniem Klāvu, Lību un Sāru šogad iepriecinās savējos.

4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gpiena šokolāde100 gavenes1 ĒKcukurs2 ĒKčia sēklas

Pagatavošana

1

Ūdens peldē izkausē šokolādi.

2

Vienu ēdamkaroti šokolādes ielej kēksa veidnē, kurā ielikts papīra trauciņš. Šokolādi lej tā, lai tā apklātu visu papīra trauciņu no iekšpuses.

3

Liek ledusskapī sastingt – ja kārta nebūs bieza, pietiks ar 10 minūtēm.

4

Sastampā avenes ar cukuru un čia sēklām. Pagaida, lai masa uzbriest. Kad šokolāde trauciņā sastingusi, klāj tai pa virsu aptuveni 1/2 līdz 1 ēdamkaroti čia un aveņu masas.

5

Virsū lej izkausēto šokolādi.

6

Liek ledusskapī sastingt.

Lai garšīgi svētki!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!