DELFI
Gatavojoties ziemas pārgājienam, tikpat svarīgs kā atbilstošs apģērbs ir arī gardas un bagātīgas uzkodas līdzņemšanai. Sātīgie mencu aknu kumosiņi svētku noformējumā priecēs gan lielos, gan mazos pārgājiena dalībniekus, un, būsim godīgi, tie ir tik pievilcīgi, ka iederēsies arī svētku galdā tiem, kuri brīvdienas izvēlas pavadīt mājās.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.bundžiņa mencu aknu1 gab."Bonduelle' konservēto zirņu bundžiņa1 gab.brangs gurķis2 gab.olas2 gab.mazi sīpoliņi rudzu maize eļļa vai sviests pannas ietaukošanai citronpipari zaļumi pēc izvēles kārba "Bonduelle" konservēta kukurūza

Pagatavošana

1

Uzvāra olas un atdzesē aukstā ūdenī.

2

Mencu aknas izber bļodiņā un rūpīgi samīca ar dakšiņu.

3

Smalki sagriež gurķi un sīpolus, ar dakšiņu samīca olas.

4

Visu pievieno mencu akniņām, pievieno garšvielas un smalki sagrieztus zaļumus pēc izvēles un rūpīgi samaisa.

5

Kamēr salāti "ievelkas", no rudzu maizes šķēlītēm ar piparkūku formiņām izspiež dažādas figūriņas.

6

Tās liek uz ietaukota cepampapīra un šauj iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm.

Sātīgos salātiņus uz grauzdiņiem var likt jau mājās, bet iespējams arī ņemt pārgājienā salātus un grauzdiņus atsevišķi.

Maizītes, no kurām izspiestas formiņas, nākamajā rītā pēc pārgājiena var izmantot košākam brokastu galdam.

Lai veselīga un fiziskām aktivitātēm bagāta gada nogale!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!