10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
500 grikotas siers250 gmaskarpone2 ĒKmedus100 mlespresso1 liela mandarīna sula un miziņa50 mlmandeļu vai krēma liķieris125 gcepumi "dāmu pirkstiņi"100 gtumšā šokolāde80 gsaldais krējums (10%) rīvēta šokolāde dekorēšanai
Pagatavošana
1
Pagatavo šokolādes glazūru – ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, pielej saldo krējumu, sildot maisi, līdz masa kļūst viendabīga. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
2
Lielā stikla traukā vienā slānī izkārto cepumus.
3
Samaisi espresso ar mandarīnu sulu un liķieri.
4
Vienmērīgā kārtā aplej "dāmu pirkstiņus" ar kafijas maisījumu.
5
Tikpat vienmērīgā kārtā uz dāmu pirkstiņiem uzlej šokolādes glazūru un liec ledusskapī vai saldētavā, lai nedaudz sacietē.
6
Saputo kopā rikotas un maskarpones sieru, medu un pusi no mandarīna miziņām.
7
Siera maisījumu kārto virsū cepumu kārtojuma un izlīdzini.
8
Rotā ar rīvētu šokolādi un mandarīna miziņām.
9
Liec ledusskapī uz dažām stundām (var atstāt uz nakti).
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit