Foto: Viktorija Kožemjakina
Ziemassvētkiem tik ļoti piestāv tiramisu, piekritīsiet? Pamēģini šo versiju, kurā pievienota mandarīnu sula un medus. Recepti iesaka "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 grikotas siers250 gmaskarpone2 ĒKmedus100 mlespresso1 liela mandarīna sula un miziņa50 mlmandeļu vai krēma liķieris125 gcepumi "dāmu pirkstiņi"100 gtumšā šokolāde80 gsaldais krējums (10%) rīvēta šokolāde dekorēšanai

Pagatavošana

1

Pagatavo šokolādes glazūru – ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, pielej saldo krējumu, sildot maisi, līdz masa kļūst viendabīga. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.

2

Lielā stikla traukā vienā slānī izkārto cepumus.

3

Samaisi espresso ar mandarīnu sulu un liķieri.

4

Vienmērīgā kārtā aplej "dāmu pirkstiņus" ar kafijas maisījumu.

5

Tikpat vienmērīgā kārtā uz dāmu pirkstiņiem uzlej šokolādes glazūru un liec ledusskapī vai saldētavā, lai nedaudz sacietē.

6

Saputo kopā rikotas un maskarpones sieru, medu un pusi no mandarīna miziņām.

7

Siera maisījumu kārto virsū cepumu kārtojuma un izlīdzini.

8

Rotā ar rīvētu šokolādi un mandarīna miziņām.

9

Liec ledusskapī uz dažām stundām (var atstāt uz nakti).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!