Foto: DELFI
Ir ēdieni, par kuriem allaž raisās asas diskusijas – kā būtu pareizāk un kā pilnīgi noteikti nevajadzētu gatavot, jo tā visu varot sagandēt. Ķilavmaizītes ir viens no šiem strīdus objektiem, jo pretī ir divas karojošās nometnes: "ķilaviņa slēpjas zem olas gredzena" pret "ķilaviņa glīti nosedz olu". Raugoties fotogrāfijā pie šīs receptes, pilnīgi noteikti sapratīsiet, kuras nometnes karognesēji esam mēs!

Gatavots ir dažādi un – ticiet vai nē – garša mainās atkarībā no tā, kādā secībā būvē maizīti. Šodien aicinām ļauties galvu reibinošam eksperimentam un pievienot ķilavmaizītei negaidītu, neierastu sastāvdaļu, kas mainīs jūsu dzīvi! Dāmas un kungi, tagad nekas vairs nebūs kā agrāk, jo turpmāk jūs ķilavmaizītes gatavosiet tikai šādi!

15Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

rupjmaize ķilavu filejas garšvielu sālījumā cieti vārītas olas sviests svaigs gurķis

Pagatavošana

1

Maizes rikas pārziež ar sviestu.

2

Gurķi sagriež plānās šķēlītēs, olas – ripās.

3

Ķeras pie maizīšu kārtošanas: uz sviestmaizes liek gurķa šķēli, ko piesedz ar olas ripu, pāri klāj glītu ķilaviņu. Gatavs!

Lai labi garšo! Un paldies teātra "Austrumu robeža" restorāna pavāriem, no kuriem iemācījāmies gurķa triku!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!