Latvijas Apvienotās putnkopības nozares asociācijas pārstāvji piedāvā šajos svētkos un ne tikai pagatavot olu ēdienus pēc receptēm, ko glabā senās pavārgrāmatas! pirms II Pasaules kara izdotajā pavārgrāmatā, "Ēdieni no iekšzemes produktiem", kas iznāca Rīgā 1937. gadā, sadaļā "Dažādi auksti dzērieni" ir ievietota interesanta deserta recepte. Desertu pagatavoja pārtikas tehnoloģe Natālija Lagzdiņa.
60Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
5 gab.olas1 lpiens150 gcukurs
Pagatavošana
1
Olu dzeltenumus ar cukuru saputo un lēnām pielej uzvārītu pienu.
2
Lej katliņā un uzkarsē.
3
Olu baltumus saputo, pieliekot nedaudz pūdercukura, atdur ar karoti un apvāra viegli no abām pusēm cukura ūdenī vai pienā, kuru vēlāk izlieto mērces pagatavošanai.
4
Mērci lej bļodā, olu baltumu putas uzliek virsū. Pasniedz aukstas.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit