120Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
3 glāzesrīvēts ķirbis6 ĒKbrūnais cukurs2 gab.olas100 mlaugu eļļa2 TKcepamais pulveris300 gmilti1 gab.citrona miza1 TKmalts kanēlis100 gcukurs
Pagatavošana
1
Sarīvē ķirbi, pievieno cukuru un samaisa. Atstāj masu, kamēr neizdalās sula, un uzliek uz sieta, lai lieko šķidrumu notecinātu.
2
Atsevišķā bļodā sakuļ 2 olas ar eļļu, cukuru, smalki sarīvētu citrona mizu un šķipsnu sāls.
3
Atsevišķā traukā ber 300 g miltu un iemaisa tajos cepamo pulveri, kanēli. Tad pievieno to olu masai un kārtīgi samaisa.
4
Masai pievieno sarīvēto ķirbi un vēlreiz samaisa.
5
Iegūto masu liek ietaukotā cepamajā formā un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 40 minūtes.
6
Pie pasniegšanas var dekorēt ar svaigām ogām un pūdercukuru, ja ir vēlme.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit