Sastāvdaļas
Pagatavošana
Šokolādi salauž gabaliņos. Apelsīnus nomazgā, norīvē vienam apelsīnam miziņu ar smalku rīvi un izspiež abu apelsīnu sulu.
Karstumizturīgā bļodiņā saber šokolādi, pievieno vaniļas ekstraktu (derēs arī pasta vai cukurs), pielej apelsīnu sulu, pieliek mizu no tā apelsīna, kura miziņu nenorīvēja. Bļodiņu liek virs katliņa, kurā vārās ūdens, un maisot karsē, līdz šokolāde izkususi (aptuveni 3–4 minūtes).
Pēc tam no izkausētās šokolādes masas izņem apelsīna mizu. Šokolādi noliek malā nedaudz atdzist. Tad iemaisa tajā olu dzeltenumus.
Citā traukā saputo saldo krējumu, līdz tas pārvērties stingrās putās. Tad iegūto putukrējumu iecilā šokolādes masā nepārmaisot.
Atsevišķā traukā sakuļ olu baltumus ar cukuru, līdz iegūst stingras putas, kas, apgāžot trauku, nekrīt ārā.
Olbaltumu masu iecilā šokolādes masā. Saliek iegūto musu deserta trauciņos un ievieto ledusskapī sastingt uz divām stundām.
Kad muss sastindzis, dekorē ar smalki sarīvēto apelsīna miziņu un pasniedz.
Lai labi garšo!