Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā katlā ielej eļļu un uzkarsē. Ber iekšā sasmalcinātu sīpolu, pārber ar sāli un pipariem un apcep, līdz tas kļūst caurspīdīgs.
Tad pieber smalkās pusripiņās sagrieztus burkānus un apcep vēl 2–3 minūtes.
Šķiņķa gaļu sagriež kubiņos, pieber katlā un apcep. Tad pieber ripiņās sagrieztas mednieku desiņas, arī apcep. Visbeidzot pieber kubiņos sagrieztu doktordesu un apcep, līdz visas gaļas zortes apbrūnējušas.
Katlā ber kubiņos sagrieztus kartupeļus un visu pārlej ar tomātu mērci, apmaisa un pakarsē pāris minūtes. Tad pārber ar miltiem un vēlreiz visu apmaisa.
Kad sastāvdaļas savstarpēji "sasūkušās", visu pārlej ar verdošu ūdeni (paldies par palīdzību elektriskajai tējkannai) – tā, lai ūdens ir aptuveni 1 cm virs zupas "biezumiem".
Zupu vāra aptuveni 5 minūtes. Tad pieber sarīvētus marinētos gurķīšus un šļuku no gurķu burkā esošās marinādes (uz aci, bet ne pārāk daudz).
Pēcāk pieber olīvas un arī šļuku no bundžā esošās marinādes.
Zupai pievieno svaigi spiestu sulu no citrona, visu apmaisa. Ja šķiet, ka zupa par biezu, var pieliet vēl drusciņu ūdens.
Turpina vārīt 10 minūtes vai līdz kartupeļi mīksti, bet ne izšķīduši.
Padoms: ja zupas garšu gribas intensīvāku, tomātu mērci var izmantot mazāk par norādīto, bet klāt zupai pielikt pāris ēdamkarotes ar tomātu pastu. Asāku garšu cienītāji var piepilināt dažus pilienus sriračas.
Lai labi garšo!