30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
4 gab.laša fileja (~150 g katrs gabaliņš)2 ĒKolīveļļa50 gParmezāna tipa riers20 gpanko rīvmaize30 gsviests1 ĒKpētersīļi (smalki sakapāti)1 gab.citrons pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari
Pagatavošana
1
Bļodā ber sarīvētu Parmezāna vai kādu citu cieto sieru, panko rīvmaizi, sakapātus pētersīļus un sarīvētu citrona miziņu. Pārlej ar izkausēto sviestu un olīveļļu, visu samaisa.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
3
Uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, izkārto laša filejas gabaliņus. Katru gabaliņu apslaka ar mazliet citronu sulas un apkaisa ar sāli un pipariem.
4
Virsū laša gabaliņiem liek siera un rīvmaizes masu, lai pilnībā nosedz zivs virsmu.
5
Lasi liek cepeškrāsnī un cep 10–12 minūtes. Kad gatavs, izņem no krāsns un pasniedz kopā ar dārzeņiem un vārītiem rīsiem vai kādu citu graudaugu.
Lai labi garšo!
Ātri pagatavojami ēdieniCitroniLasisParmezāna siersPētersīļiRīvmaizeZivju un jūras produktu ēdieniviegliViegla vasaras maltīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit