cepts lasis zivis
Foto: Shutterstock
Vismaz reizi nedēļā ēdienkartē jāiekļauj zivs – kāpēc lai šoreiz tas nebūtu lasis ar kraukšķīgu siera kārtiņu? To pagatavot it nemaz nebūs sarežģīti, bet rezultāts pārsteigs.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.laša fileja (~150 g katrs gabaliņš)2 ĒKolīveļļa50 gParmezāna tipa riers20 gpanko rīvmaize30 gsviests1 ĒKpētersīļi (smalki sakapāti)1 gab.citrons pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Bļodā ber sarīvētu Parmezāna vai kādu citu cieto sieru, panko rīvmaizi, sakapātus pētersīļus un sarīvētu citrona miziņu. Pārlej ar izkausēto sviestu un olīveļļu, visu samaisa.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

3

Uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, izkārto laša filejas gabaliņus. Katru gabaliņu apslaka ar mazliet citronu sulas un apkaisa ar sāli un pipariem.

4

Virsū laša gabaliņiem liek siera un rīvmaizes masu, lai pilnībā nosedz zivs virsmu.

5

Lasi liek cepeškrāsnī un cep 10–12 minūtes. Kad gatavs, izņem no krāsns un pasniedz kopā ar dārzeņiem un vārītiem rīsiem vai kādu citu graudaugu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!