Sastāvdaļas
Pagatavošana
Šokolādi salauž mazos gabaliņos, liek trauciņā un izkausē ūdens peldē.
Lielajām datelēm vertikāli iegriež sānā, izņem kauliņu, un paver tās, lai varētu sapildīt.
Katrā datelē liek aptuveni tējkaroti zemesriekstu sviesta – citā ielīdīs mazāk, citā vairāk. Sapildītās dateles aizver ciet, lai zemesriekstu sviests neiztek.
Sagatavo kādu virtuves dēlīti vai lēzenu šķīvi, kurā ieklāts cepampapīrs.
Dateles pa vienai gremdē izkausētajā šokolādē, ar karoti pārlej ar šokolādi, lai pilnībā nosedzas. Tad ar dakšiņu uzmanīgi izceļ no šokolādes peldes un liek uz cepampapīra. Un tā, līdz visas dateles izviļātas.
Kamēr šokolāde vēl nav sastingusi, konfektes apber ar jūras sāli – tas izcels šokolādes garšu.
Konfektes liek ledusskapī un ļauj sastingt šokolādei. Pēc tam atliek tikai baudīt!
Lai labi garšo!