Tradicionālās receptes norāda, ka espresso un iebiezinātā piena attiecība ir 1:1. Tomēr lai kafija skaisti noslāņotos un tas būtu redzams arī glāzē, pirms gatavošanas der atcerēties, ka kafijas un iebiezinātā piena mililitri nebūs līdzvērtīgi, jo iebiezinātais piens ir blīvāks šķidrums. Tāpēc šeit virtuves svariņi nebūs labākais palīgs, labāk uzticies mērkarotēm un mērkrūzēm vai vēl labāk – caurspīdīgai glāzei un acumēram.
5Minūtes
2Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 1
50 mlespresso2.5 ĒKiebiezinātais piens
Pagatavošana
1
Ja kafiju gatavo ar kafijas aparāta palīdzību – nelielā stikla glāzē uztaisi divus šotus espresso (45–60 ml). Virsū liec 2,5 ēdamkarotes iebiezinātā piena.
2
Ja kafiju gatavo, pārlejot kafijas biezumus – pagatavo ļoti stipru kafiju. Lej glāzē līdz 60 ml kafijas, tad virsū uzlej 2,5 ēdamkarotes iebiezinātā piena.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit