90Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
660 gkviešu milti3 ĒKcukurs0.5 TKsāls0.5 TKsoda1 lpiens4 ĒKaugu eļļa70 gsviests
Pagatavošana
1
Lielā bļodā samaisa miltus, cukuru, sāli un sodu, pievieno puslitru piena. Visu kārtīgi samaisa, pārliecinoties, ka nav neviena miltu kunkulīša. Iegūtajai mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē.
2
Atlikušo pienu uzvāra un pievieno mīklai pakāpeniski, visu laiku maisot.
3
Pannā, kurā tiks ceptas pankūkas, izkausē sviestu, to pievieno mīklai un visu samaisa.
4
Pievieno mīklai eļļu un vēlreiz visu sajauc.
5
Uzkarsētā pannā cep plānās pankūkas 1–2 minūtes no katras puses.
6
Gatavās pankūkas bauda ar krējumu, medu vai ievārījumu.
Lai labi garšo!
BrokastisLaunagsĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni bērniemĒdieni veģetāriešiemPannā cepts ēdiensPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasAugu eļļaCukursKviešu miltiPiensSviestsPankūkasviegliGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteiDzeramā sodasals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit