Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nelielā katliņā izkausē sviestu. Kamēr vēl silts, iemaisa šķidrajā sviestā cukuru un atliek malā vēlākam.
Bļodā iesijā miltus, kakao un cepamo pulveri, pieber arī sāli. Visu apmaisa, lai sausās sastāvdaļas sajaukušās.
Citā lielā bļodā iesit olas, pielej pienu, vaniļas ekstraktu un sakuļ ar putojamo slotiņu. Tad piena un olu masā maisot ielej sviesta un cukura masu. Rūpīgi samaisa, lai cukurs nenosēžas.
Pakāpeniski pa porcijām šķidrajās mīklas sastāvdaļās iemaisa miltu masu, visu samaisot ar putojamo slotiņu, lai neveidotos kunkuļi.
Šokolādi sakapā smalkos gabaliņos un iecilā mīklā. Ja ir pieejamas konditorejas mazās šokolādes lāsītes – izmanto tās.
Kad mīkla gatava, uzkarsē biezo vafeļu pannu. Ja nepieciešams, ietauko pirms cepšanas.
Atkarībā no pannas lieluma, katrā iedaļā (lielajai kantaino vafeļu pannai) lej ap puskausiņu mīklas (ja apaļā biezo vafeļu panna, tad lej kausiņu mīklas). Cep, līdz vafeles gatavas – viegli cietas no ārpuses.
Lai labi garšo!