armēņu siera pīrāgs hačapuri
Foto: Privātais arhīvs
Gards, ka mēli norīt – armēņu versija par siera pīrāgu, kas līdzinās gruzīnu hačapuri. Kāpēc armēņu? Jo recepti izlolojis īsts armēnis, kurš apprecējies ar latvieti un recepti nodevis mantojumā tālākai gatavošanai.
80Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
250 gbiezpiens (9%)150 gmargarīns (60–75%)1 gab.ola5 gcukurs150 gkviešu milti10 gcepamais pulveris PILDĪJUMS:150 gsiers1 ĒKskābais krējums1 gab.ola1 gab.ķiploka daiviņa (sarīvēta vai saspiesta) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Margarīnu izkausē, pieliek samīcītu biezpienu, kārtīgi sajauc. Tad liek klāt visu pārējo. Ja mīkla pārāk mīksta, var pielikt vēl miltus, tomēr labāk, lai mīkla ir mīkstāka nekā cieta. Uz brīdi ieliek ledusskapī.

2

Gatavo pildījumu: sarīvētu sieru, krējumu, olu, ķiploku, sāli un piparus rūpīgi samaisa, lai sajaucas.

3

Mīklu sadala divās daļās, paplāni izrullē, vienu pusi liek uz plāts. Virsū vienmerīgā kārtā uzliek pildījumu, tad otro mīklas plāksni, saspiež maliņas. Ar dakšiņu kartīgi "sadursta" pīrāgu, lai virskārta neuzmet kūkumu.

4

Cep krāsnī 180 grādos aptuveni 30 līdz 40 minūtes.

Lai labi smeķē arī jums!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!