Sastāvdaļas
Pagatavošana
Tev vajadzēs paprāvu saujiņu salātu "mix", ko izkārtot uz liela šķīvja (parasti šāda tipa salātus netaisa vienā lielā bļodā, bet gan kārto katram ēdājam uz sava šķīvja. Vairāki satura veidotāji atklājuši, ka šāda tipa salātus var veidot gluži kā mākslas darbus – "katram sanāk citādāk"). Tātad – noskalo salātu lapas un nosusina, saplūc mazākos gabalos un kārto uz šķīvjiem.
Tad pievieno uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus. Ja vēlies, lai tomāti zaudētu ledusskapja vēsumu, jau laikus to izņem no aukstuma (protams, ja tie tur tiek turēti). Kubiņos sagriez avokado, ja ir vēlme – mazliet sarkano sīpolu. Visu pēc savas patikas izmētā virs salātlapiņām. Ja garšo – pievieno arī dažus valriekstus.
Prošuto šķiņķi saplucina mazākos gabaliņos un strauji apcep, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Ja labpatīk svaigs prošuto – vari to arī necept!
Šī ēdiena zvaigzni – burratu – izņem no ledusskapja apmēram pusstundu pirms ēšanas (lai maksimāli izmantotu tā krēmīgumu). Šķīvja vidiņā iestutē burratas sieru.
Salātus pārlej ar mango-čili mērci un balzamiko. Ja prasās – pāri pārber citronpiparus vai čili pārslas.
Ēd ar gardu muti un bauda kā pavasara/vasaras maltīti ar atsvaidzinošu "Aperol Spritz"!