putra avenes ogas brokastis
Foto: Shutterstock

Tauki ir neatņemama veselīga uztura sastāvdaļa, tiem jāveido 30–35 procentus no kopējā uzņemtās enerģijas daudzuma diennakts laikā. Svarīgi gan, lai uzturā iekļaujam veselīgos taukus, tāpēc, lūk, ideja spēcinošām brokastīm, kurās viss ir sabalansēts – četru graudu putra ar olām, zemesriekstu sviestu un ogām. Recepti iesaka "Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.

30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gčetru graudu pārslas250 mlūdens250 mlpiens4 gab.olas200 gogas4 TKzemesriekstu sviests

Pagatavošana

1

Lej katlā ūdens, pievieno pienu un liec vārīties uz plīts. Verdošā ūdenī ber pārslas un vāri aptuveni 10 minūtes.

2

Aptuveni pēc 5 minūtēm pārsit olas un iemaisi tās putrā.

3

Vārīšanas laikā pievieno saldētās ogas (ja ir pieejamas svaigas, pievieno tās, kad putra ir gatava pasniegšanai).

4

Gatavai putrai pievieno tējkaroti zemesriekstu sviesta.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!