7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
1 lsaldais krējums5 gab.olu dzeltenumi400 gcukurs1 TKcitronu sula100 gpiparmētras100 gavenes50 mlābolu sula
Pagatavošana
1
Avenes vai piparmētras sablendē ar cukuru, ābolu sulu, izberž caur sietu.
2
Saldo krējumu saputo ar daļu cukura, lai veidojas putukrējums.
3
Olas dzeltenumus saputo ar otro daļu cukura. Putukrējumu iecilā olu dzeltenumos, pievieno piparmētras vai avenes.
4
Masu liek formiņās. Tad tās liek saldētavā.
5
Gatavo parfē pasniedz kā saldējumu.
"Tasty.lv" padoms: parfē masu vari liet arī lielākā traukā – tad sasalšanas laikā ik pēc pusstundas masu apmaisi ar karoti, lai veidotos sorbetam līdzīga konsistence (parfē ir sorbeta "radinieks").
Aveņu parfē.
Piparmētru parfē.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit