kartupeļu salāti redīsi pusdienas
Foto: Shutterstock
Vienkārša, viegla, bet tajā pašā pietiekami vērtīga pavasara maltīte ar kraukšķīgiem redīsiem un lociņiem. Salātu aizdaram – skābajam krējumam – pievieno mazliet, mazliet cukura, lai tas saspēlētos ar ņiprajiem redīsiem un sīvajiem sīpollokiem. Noderēs kā pamatēdiens vai piedeva gaļas ēdienam, ja ēdāju vairāk.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
150 gvārīti kartupeļi150 gredīsi50 gsīpolloki1 gab.garais gurķis2 gab.vārītas olas4 ĒKskābais krējums pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari šķipsnacukurs

Pagatavošana

1

Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs. Gurķi nomizo un sagriež pusripiņās. Redīsus sagriež plānās šķēlītēs. Sīpollokus smalki sakapā. Visas sastāvdaļas ieber bļodā.

2

Cieti vārītas olas noloba un sagriež plānās šķēlītēs vai sarīvē – kā vairāk tīk. Pieber pārējām sastāvdaļām.

3

Bļodā pievieno krējumu, sāli, piparus un cukuru. Visu rūpīgi apmaisa. Salātus pasniedz ar kādu zaļuma zariņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!