cīsiņi mīklā
Foto: DELFI
Uzburt mazu, mīlīgu un garšīgu uzkodu var pavisam ātri, pateicoties kārtainajai mīklai, cīsiņiem un gurķu sinepju salātiem. Kāpēc "ruksīši plediņā"? Jo amerikāņi šo silto uzkodu sauc par "pigs in a blanket". Izvēlies augstvērtīgus cīsiņus, kuru sastāvā ir daudz gaļas, piemēram, cīsiņus bērniem.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 20
300 gcīsiņi4 loksnes kārtainā mīkla bez rauga gurķu sinepju salāti milti virsmas apkaisīšanai1 gab.sakulta ola sezama sēkliņas

Pagatavošana

1

Kārtaino mīklu pirms gatavošanas atlaidina, lai tā ir mīksta.

2

Apkaisa virsmu ar miltiem, ņem kārtainās mīklas loksni, uzkaisa mazliet miltu, ar mīklas rulli izrullē, lai tā kļūst nedaudz platāka.

3

Ar nazi sagriež plātni šauros, garos trijstūros. Atkārto procesu ar visām kārtainās mīklas loksnēm.

4

Apziež katru mīklas trijstūri ar tējkaroti gurķu sinepju salātu. Uz platākā gala liek cīsiņu un rullē ciet, lai veidotos mīklas "mētelītis". Un tā, līdz visi cīsiņi sarullēti. Izkārto uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru.

5

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.

6

Katru mīklā satīto cīsiņu apsmērē ar sakultu olu, virsū uzkaisa sezama sēkliņas.

7

Cepešplāti liek krāsnī un cīsiņus cep 15 minūtes, līdz mīkla zeltaina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!