Kā no kārtainās mīklas pagatavot mini picu? Vispirms sagatavo visas sastāvdaļas, jo viss process būs – hops, hops, hops un pica gatava! Kārtaino mīklu var iegādāties jau veikalā, vai, protams, arī pagatavot pats. Izvēloties kārtaino mīklu, dod priekšroku bezrauga variantam, šāda mīkla labāk saglabās pildījumu un formu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Izņem kārtaino mīklu no iepakojuma, nedaudz ļaujot tai atdzist istabas temperatūrā. Atkausētās kārtainās mīklas sloksnes sadala pa piciņām. Proti, katru kārtainās mīklas sloksni pārgriež uz pusēm. Tā izveido tik daudz kvadrātus, cik piciņas vēlēsies. Mīklu nav nepieciešams rullēt!
Kvadrātus apsmērē ar olu.
Pa vidu kārtainās mīklas kvadrātam liek vienu tējkaroti kečupa (var izmantot arī tomātu pastu) un izsmērē pa visu mīklu.
Liek kavdrātam vidū sīkos gabaliņos sagrieztu (formai nav nozīme: var būt sagriezts aplīšos vai salmiņos) doktordesu, kūpinātu desu vai cīsiņus (var visu samiksēt!), sīki sakapātus tomātus un skābētos gurķus.
Visu apsmērē ar majonēzi.
Un liek cepurīti – sarīvētu sieru.
Cepešpannu uz 20 minūtēm liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 190 grādiem.
Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas. Siltā veidā šāda pica ir neticami garšīga, lai gan tā būs ļoti baudāma arī auksta.
Pagatavo tēju, kafiju, ielej apelsīnu sulu un aicini ģimeni pie galda.
Izbaudiet!