Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kartupeļus ar nazi iegriež līdz vidum ik pēc 2 mm. Starp iegrieztajām šķēlēm iesmērē nedaudz sviesta kopā ar timiāna lapiņām. Apslaka ar olīveļļu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Kartupeļus liek līdz 180ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī ar ieslēgtu ventilācijas režīmu un cep 45 minūtes.
Mazā katliņā liek sviestu un uz vidējas uguns sāk kausēt. Ar putojamo slotiņu ik pa laikam apmaisa. Sagatavo divas bļodas – vienā liek aukstu ūdeni ar pāris ledus gabaliņiem un otrā – timiāna zariņu lapas.
Kad sviests kļuvis dzidrs, nogājusi puta un tajā sāk parādīties brūni gabaliņi, sviestu pārlej bļodā ar timiānu. Šo bļodu liek ūdens peldē, un sviestu sāk nepārtraukti maisīt, līdz tas pavisam uzputojies, bet vēl krēmīgs.
Bļodā liek krēmsieru, saldo krējumu un smalki sagrieztus lociņus. Pievieno sāli un citronu sulu pēc garšas.
Uz šķīvja liek lociņu krēmsieru, virsū liek kartupeļus, tad putoto sviestu un dekorē ar zaļumiem.