rabarberu rausis
Foto: Privātais arhīvs
Ja rabarberu laiks, tad noteikti jāizcep kaut viens rausis. Recepti iesaka Aiva Lankovska virtuves entuziastu grupā "Latvieši UK gatavo".
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 20
800 grabarberi4 gab.olas2 glāzeskefīrs2 glāzescukurs4 glāzesmilti3 TKcepamais pulveris skābais krējums vai bezpiedevu jogurts cukurs kanēlis

Pagatavošana

1

Lielā bļodā sakuļ olas ar cukuru un kefīru. Pieber miltus, cepampulveri un mīklu samaisa.

2

Sagatavo dziļo cepešplāti un izklāj to ar cepampapīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

3

Rabarberus sagriež mazos gabaliņos.

4

Lej cepešplātī mīklu, virsū uzkaisa rabarberu gabaliņus. Liek plāti krāsnī un cep rausi 25–30 minūtes. Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanas beigām plātsmaizi pārlej ar krējuma, cukura un kanēļa masu un turpina cept, līdz virskārta sarec.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!