Sastāvdaļas
Pagatavošana
Brokoļa galviņu sagriež rozetītēs, lai iegūtu nelielus brokoļu gabaliņus.
Lielā katlā ielej ūdeni, pieber mazliet sāls un uzvāra. Ber ūdenī gliemežvāku makaronus un vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.
Kad līdz vārīšanas beigām atlikušas 4 minūtes, makaroniem pieber klāt svaigā brokoļa gabaliņus, lai tie apvārās kopā ar makaroniem. Kad pagājis noteiktais makaronu gatavošanas laiks, tos kopā ar brokoļiem nokāš un atliek maliņā.
Sīpolu smalki sakapā. Šķiņķi sagriež smalkākos gabaliņos. Sieru sarīvē.
Lielā pannā uzkarsē olīveļļu un saber pannā sīpola gabaliņus. Pārkaisa ar sāli, pipariem un apcep, līdz sīpola gabaliņi caurspīdīgi (aptuveni 5 minūtes).
Pēc tam pannā saber šķiņķa gabaliņus un apcep pāris minūtes. Pievieno sinepes, pielej saldo krējumu, visu samaisa un ļauj sākt krējumam burbuļot.
Tad pannā pieber izvārītos makaronus un brokoļus, visu pamatīgi apmaisa, lai sajaucas ar krēmīgo mērci.
Pieber pārējām sastāvdaļām sarīvēto sieru, vēlreiz apmaisa un ļauj sieram izkust pāris minūtes.
Kad krēmīgā masa gatava, pasniedz ēdājiem.
Lai labi garšo!