Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodiņā ieber čili pulveri, čili pārslas, pētersīļus, piparus, olas. Visu sakuļ.
Citā traukā ieber nedaudz miltus, pievieno sāli, kaltētu ķiploku un samaisa.
Sēra piepi notīra un sagriež smalkos gabaliņos. Ja ir gaļas maļamā mašīna, drīkst arī samalt smalkākai konsistencei.
Sēra piepes gabaliņus pievieno sakultās olas masai, visu apmaisa un pieber miltu masu. Ja šķiet, ka masa neturas kopā, pievieno vēl nedaudz miltu.
Uzkarsē pannā eļļu vai sviestu uz vidējas uguns.
Veido plaukstas lieluma kotletei līdzīgu bumbiņu un liek cepties. Cepot pagroza uz vienu un otru pusi un piespiež nedaudz plācenīti ar virtuves lāpstiņu, lai kārtīgi izcepas. Kad sēra piepes kotletes zeltainas, izņem no pannas.
Pasniedz ar salātiem vai kādu mērcīti. Madara iesaka asās salsas mērces vai krējuma mērcīti.
Zemāk vari redzēt gatavošanas procesu:
Lai labi garšo!