Ketijas foto - 327
Foto: Privātais arhīvs
Sēra piepes kotletes jeb friteri – neparasta delikatese no dabas. Sēra piepes no koka stumbra nogriež, kamēr vēl nelielas, mīkstas un nav pāraugušas. Recepti iesaka savvaļas velšu pazinēja un gatavotāja Madara Railija domubiedru grupā “Latvieši UK gatavo”.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
sēra piepes gab.olas pēc garšasčili pulveris pēc garšasčili pārslas pēc garšaspētersīļi pēc garšassvaigi malti melnie pipari pēc garšaskaltēti ķiploki eļļa vai sviests cepšanai

Pagatavošana

1

Bļodiņā ieber čili pulveri, čili pārslas, pētersīļus, piparus, olas. Visu sakuļ.

2

Citā traukā ieber nedaudz miltus, pievieno sāli, kaltētu ķiploku un samaisa.

3

Sēra piepi notīra un sagriež smalkos gabaliņos. Ja ir gaļas maļamā mašīna, drīkst arī samalt smalkākai konsistencei.

Foto: Privātais arhīvs
4

Sēra piepes gabaliņus pievieno sakultās olas masai, visu apmaisa un pieber miltu masu. Ja šķiet, ka masa neturas kopā, pievieno vēl nedaudz miltu.

5

Uzkarsē pannā eļļu vai sviestu uz vidējas uguns.

6

Veido plaukstas lieluma kotletei līdzīgu bumbiņu un liek cepties. Cepot pagroza uz vienu un otru pusi un piespiež nedaudz plācenīti ar virtuves lāpstiņu, lai kārtīgi izcepas. Kad sēra piepes kotletes zeltainas, izņem no pannas.

Foto: Privātais arhīvs

Pasniedz ar salātiem vai kādu mērcīti. Madara iesaka asās salsas mērces vai krējuma mērcīti.

Zemāk vari redzēt gatavošanas procesu:

@foragerella Full recepie in comment. #recepies #foragerecipe #cooking #delicious #latviangirl #forager #foodie #healthyfood #healthyfoodrecipe #redhair #goodfood #foodies #ViralFoodTrends #wildfood #ideas #naturefood #cotw #chickenofthewoods ♬ original sound - madarariley


Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!