Ketijas foto - 330

Pildītas baklažāna ripiņas, kurās paslēpusies maltā gaļa un mocarella. Nopanē rīvmaizē vai smalkajā muslī, lai kraukšķīgāk. Pie pannas nebūs jāstāv, visu izdarīs cepeškrāsns. Recepti iesaka Aina Pitrāne ("Aina gatavo").

50Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.baklažāns150 gvistas maltā gaļa125 gmocarella2 ĒKmilti2 gab.olas3 ĒKcietais siers (sarīvēts)3 ĒK"Smalkais muslis" vai rīvmaize pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšasmaltās gaļas garšviela

Pagatavošana

1

Baklažānu sagriež apmēram 5 mm biezās ripiņās. Uzber nedaudz sāli, apmaisa un atstāj uz 20 minūtēm.

2

Tikmēr sagatavo vistas malto gaļu. Pievieno sāli, piparus un mīļākās garšvielas. Labi izmaisa un izmīca masu.

3

Sagriež plānās šķēlītēs vai ripiņās mocarellas sieru.

4

Sakuļ olu ar šķipsniņu sāls. Smalko musli samaisa ar rīvēto cieto sieru.

5

Uz vienas baklažāna ripiņas uzliek plānā kārtiņā vistas maltās gaļas masu un izlīdzina. Pēc tam uzliek mocarellas sieru un otru baklažāna ripiņu. Nedaudz saspiež.

6

7

Sākumā apviļā miltos, tad olā un beigās smalkā mušļa un cietā siera maisījumā.

8

Liek uz cepampannas cepties līdz 180° iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī: apmēram 25–30 minūtes.

Pasniedz ar mīļāko mērcīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!