Pildītas baklažāna ripiņas, kurās paslēpusies maltā gaļa un mocarella. Nopanē rīvmaizē vai smalkajā muslī, lai kraukšķīgāk. Pie pannas nebūs jāstāv, visu izdarīs cepeškrāsns. Recepti iesaka Aina Pitrāne ("Aina gatavo").
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Baklažānu sagriež apmēram 5 mm biezās ripiņās. Uzber nedaudz sāli, apmaisa un atstāj uz 20 minūtēm.
Tikmēr sagatavo vistas malto gaļu. Pievieno sāli, piparus un mīļākās garšvielas. Labi izmaisa un izmīca masu.
Sagriež plānās šķēlītēs vai ripiņās mocarellas sieru.
Sakuļ olu ar šķipsniņu sāls. Smalko musli samaisa ar rīvēto cieto sieru.
Uz vienas baklažāna ripiņas uzliek plānā kārtiņā vistas maltās gaļas masu un izlīdzina. Pēc tam uzliek mocarellas sieru un otru baklažāna ripiņu. Nedaudz saspiež.
Sākumā apviļā miltos, tad olā un beigās smalkā mušļa un cietā siera maisījumā.
Liek uz cepampannas cepties līdz 180° iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī: apmēram 25–30 minūtes.
Pasniedz ar mīļāko mērcīti.
Lai labi garšo!