Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sviestu un 100 gramus šokolādes sadala mazākos gabalos un liek katliņā. Karsē uz mazas uguns un maisa, kamēr gabaliņi izkusuši.
Olas kuļ ar cukuru, līdz iegūst gaišu un gaisīgu krēmu.
Miltus sajauc ar vaniļas cukuru un cepamo pulveri.
Gan saputotās olas, gan miltu maisījumu lēnām samaisa ar nedaudz atdzesēto šokolādes un sviesta masu.
Ieklāj cepampapīru 24–26 cm lielā cepamajā formā. Mīklu lej formā un cep 180 grādos 20–25 minūtes.
Labāk cept mazliet mazāk, lai saglabātu mitrumu un blīvumu, bet jāuzmanās, lai iekšpuse nebūtu palikusi neizcepta. Kūku izņem no krāsns, bet atstāj cepamajā formā atdzist.
Zemenes pārgriež gareniski uz pusēm un kārto uz kūkas ar pārgriezto pusi uz leju vienā kārtā. Mazākas zemenes var atstāt nesagrieztas.
Atlikušo šokolādi sasmalcina un izkausē, ieberot uzkarsētā saldajā krējumā un izmaisot viendabīgā masā. Pārlej pāri zemenēm.
Dekorē un liek kūku uz stundu ledusskapī.
Lai labi garšo!