Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagatavo saldējuma trauciņus – tiem jābūt tīriem un sausiem. Šobrīd speciālās saldēšanai uz kātiņa paredzētās veidnes plaši pieejamas lielākos pārtikas veikalos.
Zemenes noskalo, nogriež kātiņus un liek blenderī. Sablendē līdz biezeņa konsistencei.
Tad zemeņu biezenim pievieno grieķu jogurtu (var izvēlēties arī citu bezpiedevu jogurtu, bet ar grieķu saldējums izdosies krēmīgāks) un visu vēlreiz sablendē, lai labi sajaucas.
Beigās saldējuma pamatmasai pievieno šķidru medu un labi samaisa, lai tas vienmērīgi iejaucas pārējās sastāvdaļās.
Salej šķidro masu saldējuma trauciņos, lai tie piepildīti līdz augšai. Uzliek vāciņus ar kociņiem un ievieto saldētavā uz 4–8 stundām.
Kad saldējumi sasaluši, veidni notur pāris minūtes istabas temperatūrā, lai saldējums nesalūztu un vieglāk būtu izņemams, un tad izņem saldējumus no tās.
Lai labi garšo!