Ketijas foto - 359

Krēmīgs saldais ēdiens, kas papildināts ar saskanīgo pārīti – zemenēm un rabarberiem. Kad saldais ēdiens būs sastindzis, pirms pasniegšanas noturi to mazliet istabas temperatūrā, tad garšos vēl labāk! Recepti iesaka Aina Pitrāne no "Aina gatavo".

300Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 grabarberi3 ĒKcukurs3 ĒKūdens150 gzemenes200 mlsaldais krējums (35%)200 gbezpiedevu jogurts4 ĒKcukurs10 gželatīns60 mlūdens

Pagatavošana

1

Nomazgā rabarberus un sagriež mazos gabaliņos. Liek katliņā kopā ar 3 ēdamkarotēm cukura un ūdens. Šeit cukura daudzumu katrs pats var regulēt pēc garšas. Apmaisa un sautē uz lēnas uguns zem vāka tik ilgi, kamēr rabarberu gabaliņi kļūst mīksti. Intensīvi maisīt nevajag, lai nepārvēršas viss biezenī. Atstājam atdzist.

2

Uzbriedina želatīnu. Pārlej tam pāri 60 ml ūdens un atstāj uz 10 minūtēm.

3

4

Katliņā lej saldo krējumu, pievieno 4 ēdamkarotes vai pēc garšas cukuru, vaniļas cukuru un uzbriedinātu želatīnu. Liek vārīties uz mazas liesmas visu laiku maisot. Kad saldais krējums ir uzkarsēts, cukurs un želatīns izkusis, noņem no uguns, lai atdziest.

5

Saldajam krējumam pievieno jogurtu, rabarberus un gabaliņos sagrieztas zemenes. Uzmanīgi iecilājot, visu labi apmaisa. Var zemenes arī nelikt krējuma un jogurta masā, bet izmantot kā dekoru. Sagriezt šķēlītēs un kārtot apkārt glāzes iekšpusē. Tā, kā attēlā.

6

7

Salej masu glāzītēs un liek ledusskapī uz 4 stundām vai uz nakti. Dekorē un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!