Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ņem trauku, kurā marinēs gaļu – pāri kaisa sakapātas piparmētras un timiānu, saspiestu vai sarīvētu ķiploku, rīvētu citrona miziņu.
Pievieno sulu no puscitrona, pāris ēdamkarotes eļļas, nedaudz sāls un cukura. Visu ar rokām sajauc un liek gaļu vēsumā uz kādu stundu. Protams, var cept arī agrāk, bet tad garšaugi nepagūs iesūkties.
Kamēr gaļa marinējas, pagatavo jogurta mērci: nomizo gurķi un sarīvē. Piespiež vienu ķiploka daiviņu. Dilles un pētersīļus sakapā un pievieno gurķiem. Pielej klāt jogurtu un krējumu, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Mērcei jābūt diezgan stiprai.
Cep gaļu – to var darīt gan pagalmā uz grila, gan uz pannas, gan cepeškrāsnī vai karstā gaisa katlā (air-fryer) – kā vien ērtāk!
Pasniedz ar piedevām pēc izvēles – klāt labi der gan vārīti rīsi ar dārzeņiem, gan svaigie salāti.
Lai labi garšo!