Foto: DELFI
Kad apsīkušas idejas, ko vēl baudīt brokastīs, izmēģini ko jaunu – blanšētus brokoļus, ko papildina vārītas olas, garšaugi un siers.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1.2 kgbrokoļi4 gab.cieti vārītas olas3 gab.ķiploka daiviņas1 gab.liels sīpols4 ĒKsviests1 gab.saišķis pētersīļu1 gab.saišķis bazilika pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari pēc garšasrīvēts muskatrieksts50 grīvēts cietais siers

Pagatavošana

1

Brokoļus sadala lielās rozetēs, resnos kātus sagriež ripiņās.

2

Palielā katlā uzvāra ūdeni, kam pievienots sāls. Liek vārošajā ūdenī brokoļu rozetes un kātu ripiņas un vāra 6 minūtes. Tad izlej visu caurdurī un strauji atdzesē ar aukstu ūdeni, ļaujot ūdenim maksimāli notecēt.

3

Tikmēr nomizo sīpolu un ķiploku, sakapā.

4

Dziļā pannā liek sviestu, pievieno nedaudz eļļas un uz lēnas uguns cep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

5

Cieti vārītās olas noloba, sakapā un samaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem.

6

Kad sīpoli un ķiploki apcepti līdz caurspīdīgumam, pannas saturam pievieno brokoļus. Pievieno pēc garšas sāli un piparus, kā arī maltu muskatriekstu. Cep apmēram 5 minūtes, ik pa brīdim ļoti uzmanīgi apmaisot.

7

Pannas saturu pārliek šķīvjos vai servējamā traukā un pārkaisa ar sagrieztajām olām, garšaugiem un cieto sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!