Sastāvdaļas
Pagatavošana
Brokoļus sadala lielās rozetēs, resnos kātus sagriež ripiņās.
Palielā katlā uzvāra ūdeni, kam pievienots sāls. Liek vārošajā ūdenī brokoļu rozetes un kātu ripiņas un vāra 6 minūtes. Tad izlej visu caurdurī un strauji atdzesē ar aukstu ūdeni, ļaujot ūdenim maksimāli notecēt.
Tikmēr nomizo sīpolu un ķiploku, sakapā.
Dziļā pannā liek sviestu, pievieno nedaudz eļļas un uz lēnas uguns cep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
Cieti vārītās olas noloba, sakapā un samaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem.
Kad sīpoli un ķiploki apcepti līdz caurspīdīgumam, pannas saturam pievieno brokoļus. Pievieno pēc garšas sāli un piparus, kā arī maltu muskatriekstu. Cep apmēram 5 minūtes, ik pa brīdim ļoti uzmanīgi apmaisot.
Pannas saturu pārliek šķīvjos vai servējamā traukā un pārkaisa ar sagrieztajām olām, garšaugiem un cieto sieru.
Lai labi garšo!