Sastāvdaļas
Pagatavošana
Izkausē sviesta paciņu (sviestu izmanto, lai vafeles būtu plānas un trauslas).
Bļodā sāk putot izkausēto sviestu, glāzi cukura, nedaudz vaniļas cukura un šķipsniņu sāls. Pa vienai olai piesit masai klāt (kopā izmanto piecas olas). Puto, puto, puto...
Kad saputojies, iesijā glāzi miltus. Ieteikums: ļoti daudz nekult, tikai, lai nebūtu kunkuļi. Mīklai jābūt viendabīgai – krējuma biezumā.
Vafeļpannas virsmu pirms cepšanas ieeļļo, lai mīkla neliptu klāt. Liek ar karoti mīklu vafeļpannas vidiņā (un nevajag satraukties, ka kāda būs lielāka, kāda mazāka. Jāpiešauj roka, cik liels daudzums/pikucītis ir nepieciešams). Gatavās vafeles karstas sarullē.
Ja gribas vafeles ar pildījumu, tad lieliski garšos kopā ar saputotu saldo krējumu un brūkleņu ievārījumu. Pildījumu vafelēs liek īsi pirms pasniegšanas.
Lai vafeles izdotos, sagatavošanas brīdī visiem produktiem jābūt vienādā temperatūrā.
Lai izdodas!