Foto: DELFI
Ļoti vasarīgi un ātri pagatavojami salāti tiem, kas meklē jaunas un svaigas vēsmas saviem garšas piedzīvojumiem. Starp citu, sēkliņu vietā salātiem var pievienot brokastu musli – tādu, kas nav pārāk salds, bet kura sastāvā ir rieksti.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 glapu salāti (piemēram, baldriņi vai mazie spināti)2 gab.lieli persiki1 gab.gatavs avokado200 gvārīta vai cepta vistas fileja100 gfetas siers, sagriezts gabaliņos3 ĒKsēkliņas vai ne pārāk salds muslis salātu mērce

Pagatavošana

1

Persikus (var izmantot arī nektarīnus) sagriež plānās šķēlītēs.

2

Vistas fileju sagriež kumosa izmēra kubiņos, fetas sieru sadrupina.

3

Avokado nomizo un sagriež plānās šķēlītes.

4

Čaklākie pagatavo eļļas mērci salātiem (kā to izdarīt, var izlasīt šajā rakstā). Slinkākie (kā mēs) – izmanto veikalos nopērkamo salātu dressinga mērci.

5

Salātu šķīvī ber lapu salātus, pāri kārto persikus, avokado, vistu un sieru. Pārkaisa ar sēkliņu maisījumu un pārlej ar mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!