"Vai esat kādreiz ēduši kreses? Man kreses saistās ar Tētomammas jeb vecvecmāmiņas Marijas māju Ventspilī, kur bērnībā vasarā bieži ciemojos," stāsta Ieva, iedrošinot, ka kreses ir fantastiska piedeva ēdieniem. Tikai, protams, skaidri jāzina, ka tās ir bioloģiski audzētas.
Ieva ar Tētomammu dzīves pirmajā vasarā. Un tur, zem loga, gadu no gada auga kreses – gaiši un tumši oranžās puķītes ar jocīgajām, apaļajām lapiņām.
Ieva atklāj, kā gatavot vistas un puķkāpostu suflē ar kresēm. "Kā garšo?" Ieva jautā. Viņasprāt – perfekti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Iztvaicē puķkāpostu un burkānu un sablendē.
Izvāra vistu (labāk tumšo gaļu), sasmalcina.
Sajauc vistu ar dārzeņu biezeni, pievieno sāli, nedaudz rīvmaizes ("Man patīk drupināti siera cepumi," piebilst Ieva), sagrieztas kreses ziedu un lapas. Visbeidzot iecilā saputotus olu baltumus.
Cep ietaukotās formiņās.
Ja grib gaisīgāku suflē, pievieno mazāk dārzeņu.
Dekorē ar kresēm.