LindasR plaukts - 1939
Foto: Privātais arhīvs
Jā, jūs nepārlasījāties, ar kresēm. Mencendorfa nama sabiedrisko attiecību speciālistei Ievai Sproģei-Grigorjevai ir ne tikai īpaša recepte, bet arī atmiņu stāsts.

"Vai esat kādreiz ēduši kreses? Man kreses saistās ar Tētomammas jeb vecvecmāmiņas Marijas māju Ventspilī, kur bērnībā vasarā bieži ciemojos," stāsta Ieva, iedrošinot, ka kreses ir fantastiska piedeva ēdieniem. Tikai, protams, skaidri jāzina, ka tās ir bioloģiski audzētas.

Foto: Privātais arhīvs

Ieva ar Tētomammu dzīves pirmajā vasarā. Un tur, zem loga, gadu no gada auga kreses gaiši un tumši oranžās puķītes ar jocīgajām, apaļajām lapiņām.

Ieva atklāj, kā gatavot vistas un puķkāpostu suflē ar kresēm. "Kā garšo?" Ieva jautā. Viņasprāt – perfekti.

60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.vidēja izmēra puķkāposts1 gab.liels burkāns4 gab.atkauloti vistas šķiņķīši2 ĒKrīvmaize vai drupināti cepumi10 gab.kreses ziedi10 gab.kreses lapas3 gab.olu baltumi pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Iztvaicē puķkāpostu un burkānu un sablendē.

2

Izvāra vistu (labāk tumšo gaļu), sasmalcina.

3

Sajauc vistu ar dārzeņu biezeni, pievieno sāli, nedaudz rīvmaizes ("Man patīk drupināti siera cepumi," piebilst Ieva), sagrieztas kreses ziedu un lapas. Visbeidzot iecilā saputotus olu baltumus.

4

Cep ietaukotās formiņās.

5

Ja grib gaisīgāku suflē, pievieno mazāk dārzeņu.

6

Dekorē ar kresēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!