Foto: DELFI
Kad vasara un nevaļa, kad dārzs un ezers sauc, kad negribas krāmēties gar katliem un pannām, bet izbaudīt vasaru, tad pašā laikā ir "vienas pannas" sautējums. Sātīgs un ātri pagatavojams. Piedevās der jebkas, kas garšo.

Vasarā, protams, konservēto tomātu vietā var izmantot svaigus – tos iepriekš noblanšējot. Kā blanšēt, lasi šajā rakstā.

60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gcūkgaļa3 gab.vidēji lieli burkāni2 gab.palieli puravi (baltā daļa)1 gab.neliela sarkanā paprika400 gsmalcināti tomāti savā sulā pēc garšassāls, pipari, garšaugi

Pagatavošana

1

Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, liek dziļā pannā un uz lielas uguns apcep.

2

Puravus nomazgā, sagriež, pievieno gaļai un mazliet pacep, tad pievieno salmiņos sagrieztus burkānus, sāli, piparus un, ja izmanto kaltētos garšaugus (baziliks, raudene, pētersīļi, dilles), tad pievieno tos, apcep. Pievieno salmiņos sagrieztu papriku un turpina cept.

3

Pielej nedaudz karsta ūdens, uzliek vāku un uz nelielas liesmas sutina, kamēr gaļa pusmīksta. Tad palielina karstumu, pievieno tomātus un, kad virums uzmet burbuli, atkal samazina karstumu, uzliek vāku un sutina līdz gaļa mīksta.

4

Ja tiek izmantoti svaigie garšaugi(baziliks, dilles, pētersīļi), tos pievieno gatavošanas beigās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!