Vasarā, protams, konservēto tomātu vietā var izmantot svaigus – tos iepriekš noblanšējot. Kā blanšēt, lasi šajā rakstā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, liek dziļā pannā un uz lielas uguns apcep.
Puravus nomazgā, sagriež, pievieno gaļai un mazliet pacep, tad pievieno salmiņos sagrieztus burkānus, sāli, piparus un, ja izmanto kaltētos garšaugus (baziliks, raudene, pētersīļi, dilles), tad pievieno tos, apcep. Pievieno salmiņos sagrieztu papriku un turpina cept.
Pielej nedaudz karsta ūdens, uzliek vāku un uz nelielas liesmas sutina, kamēr gaļa pusmīksta. Tad palielina karstumu, pievieno tomātus un, kad virums uzmet burbuli, atkal samazina karstumu, uzliek vāku un sutina līdz gaļa mīksta.
Ja tiek izmantoti svaigie garšaugi(baziliks, dilles, pētersīļi), tos pievieno gatavošanas beigās.
Lai labi garšo!