Foto: DELFI
Pildītā paprika ir pildītā paprika – plaši cienīts ēdiens gan gaļēdāju, gan veģetāriešu vidū, viss atkarīgs no pildījuma. "Mūsmājās pildītā paprika ir atrisinājusi problēmu "kur lai bāž tomātus" tad, kad to sezona rit pilnā sparā. Šī recepte ir domāta gaļēdājiem, bet tomātos sautētu pildīto papriku var pagatavot arī ar veģetāru pildījumu," iesaka "Tasty.lv" lasītāja Zane.
90Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgpaprika0.5 kgmaltā gaļa150 gvārīti rīsi800 mlsmalcināti tomāti savā sulā rīvēts siers pēc garšassāls, pipari, garšvielas

Pagatavošana

1

Papriku nomazgā, pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēklas (kātiņus atstāj).

2

No vienas skārdenes tomātu nolej sulu, noliek malā.

3

Malto gaļu sajauc ar rīsiem, garšvielām un tomātu mīkstumu no 1 skārdenes.

4

Papriku kārto uz cepešplāts, pilda ar maltās gaļas maisījumu; pārlej ar kapātajiem tomātiem un nolieto sulu.

5

Liek līdz 200 grādiem sasildītā cepeškrāsnī uz 1 stundu; 10 minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar rīvēto sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!