![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/38c9dbba-41c5-4124-adfc-f01bd9cb64a9.jpg?w=576&h=313)
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
500 gspageti500 gnelieli tomāti4 ĒKolīveļļa6 gab.ķiploka daiviņas10 gab.bazilika lapas1 gab.Burrata siers pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari
Sagatavošana
1
Dziļā, karstumizturīgā cepamtraukā ber apmēram puskilogramu tomātu, pievieno sakapātas vai sarīvētas ķiploka daiviņas, pārlej ar četrām ēdamkarotēm olīveļļas un šķipsnu sāls.
2
Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos apmēram 15-20 minūtes, līdz tomātiem pārplīst miziņas, bet mīkstums sāk nedaudz burbuļot.
3
Kamēr tomāti cepas, uzvāra spageti atbilstoši ražotāja norādījumiem.
4
Tomātu trauku izņem no cepeškrāsns, apmēram divas trešdaļas tomātu ar dakšiņu saspaida.
5
Tomātu masā iemaisa sakapātu baziliku. Pēc tam pievieno spageti un visu sajauc.
6
Pirms pasniegšanas spageti un tomātu "gultā" sēdina burratas bumbu, visu pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un sāli pēc garšas.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit