Foto: DELFI
Ja meklē ideju īsti vasarīgām, ātri pagatavojamām vakariņām, tad mums ir risinājums. Recepte tomātu laikam – tam brīdim, kad šķiet, ka vairs nespēj notiesāt ražu. Buratas siera krēmīgais mīkstums burvīgi papildina pastas, tomātu un bazilika saspēli.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gspageti500 gnelieli tomāti4 ĒKolīveļļa6 gab.ķiploka daiviņas10 gab.bazilika lapas1 gab.Burrata siers pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Dziļā, karstumizturīgā cepamtraukā ber apmēram puskilogramu tomātu, pievieno sakapātas vai sarīvētas ķiploka daiviņas, pārlej ar četrām ēdamkarotēm olīveļļas un šķipsnu sāls.

2

Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos apmēram 15-20 minūtes, līdz tomātiem pārplīst miziņas, bet mīkstums sāk nedaudz burbuļot.

3

Kamēr tomāti cepas, uzvāra spageti atbilstoši ražotāja norādījumiem.

4

Tomātu trauku izņem no cepeškrāsns, apmēram divas trešdaļas tomātu ar dakšiņu saspaida.

5

Tomātu masā iemaisa sakapātu baziliku. Pēc tam pievieno spageti un visu sajauc.

6

Pirms pasniegšanas spageti un tomātu "gultā" sēdina burratas bumbu, visu pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un sāli pēc garšas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!