Foto: DELFI
Ja meklē ideju īsti vasarīgām, ātri pagatavojamām vakariņām, tad mums ir risinājums. Recepte tomātu laikam – tam brīdim, kad šķiet, ka vairs nespēj notiesāt ražu. Buratas siera krēmīgais mīkstums burvīgi papildina pastas, tomātu un bazilika saspēli.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gspageti500 gnelieli tomāti4 ĒKolīveļļa6 gab.ķiploka daiviņas10 gab.bazilika lapas1 gab.Burrata siers pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Dziļā, karstumizturīgā cepamtraukā ber apmēram puskilogramu tomātu, pievieno sakapātas vai sarīvētas ķiploka daiviņas, pārlej ar četrām ēdamkarotēm olīveļļas un šķipsnu sāls.

2

Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos apmēram 15-20 minūtes, līdz tomātiem pārplīst miziņas, bet mīkstums sāk nedaudz burbuļot.

3

Kamēr tomāti cepas, uzvāra spageti atbilstoši ražotāja norādījumiem.

4

Tomātu trauku izņem no cepeškrāsns, apmēram divas trešdaļas tomātu ar dakšiņu saspaida.

5

Tomātu masā iemaisa sakapātu baziliku. Pēc tam pievieno spageti un visu sajauc.

6

Pirms pasniegšanas spageti un tomātu "gultā" sēdina burratas bumbu, visu pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un sāli pēc garšas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!