30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
500 gspageti500 gnelieli tomāti4 ĒKolīveļļa6 gab.ķiploka daiviņas10 gab.bazilika lapas1 gab.Burrata siers pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Dziļā, karstumizturīgā cepamtraukā ber apmēram puskilogramu tomātu, pievieno sakapātas vai sarīvētas ķiploka daiviņas, pārlej ar četrām ēdamkarotēm olīveļļas un šķipsnu sāls.
2
Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos apmēram 15-20 minūtes, līdz tomātiem pārplīst miziņas, bet mīkstums sāk nedaudz burbuļot.
3
Kamēr tomāti cepas, uzvāra spageti atbilstoši ražotāja norādījumiem.
4
Tomātu trauku izņem no cepeškrāsns, apmēram divas trešdaļas tomātu ar dakšiņu saspaida.
5
Tomātu masā iemaisa sakapātu baziliku. Pēc tam pievieno spageti un visu sajauc.
6
Pirms pasniegšanas spageti un tomātu "gultā" sēdina burratas bumbu, visu pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un sāli pēc garšas.
Lai labi garšo!
Romantiskas vakariņasCepeškrāsnsVārīšanaBaziliksOlīveļļaSpagetiTomātiMakaronu ēdieniItāļu nacionālā virtuveBurrata
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit