Sastāvdaļas
Pagatavošana
Izvēlas pēc iespējas sausāku un irdenāku biezpienu. Bet, tā kā mūsmājās bija aizķēries lieks, nevienam nevajadzīgs graudainais biezpiens ar saldo krējumu, šķidrumu nedaudz nolējām un biezpienu ar rokām samīcījām (protams, var izmantot arī blenderi vai dakšiņu saspaidīšanai), līdz tas ir viendabīgs.
Bļodā pievieno olas, cukuru vai stēviju (saldinātāja daudzums atkarīgs no tā, cik saldus plācenīšus vēlies), šķipsniņu sāli, vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu. Visu kārtīgi samaisa. Ja ir vēlme, var pievienot arī citrona miziņu vai rozīnes, vai plācenīša viducī paslēpt šokolādes kvadrātiņu.
Pēc tam pievieno izsijātus miltus un iemaisa, līdz masa viendabīga. Šai pašai receptei var izmantot arī mannu (bet pirmajā reizē plācenīši neturējās kopā, vidū tie bija šķidri, tāpēc mums labpatīk tos gatavot no miltiem).
No masas veido bumbiņas, viegli saplacina un apviļā miltos. Ieteikums pēc katra sagatavotā plācenīša rokas nomazgāt, lai tās būtu slapjas. Ja masa ļoti līp klāt pie rokām, tas nozīmē, ka biezpiens bijis diezgan mitrs un nepieciešams pievienot vēl mazliet miltu.
Sagatavo visus plācenīšus un cep no abām pusēm skaisti brūnus uz vidēji zemas uguns uzkarsētā, ieeļļotā pannā.
Plācenīšus pasniedz karstus ar vasaras ievārījumu, pūdercukuru vai krējumu. Gardi gan silti, gan atdzisuši.
Labu apetīti!