45Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 kgsviesta pupiņas3 gab.ķiploka daiviņas olīveļļa svaigs baziliks pēc garšassāls, pipari
Pagatavošana
1
Sviesta pupiņas (bet itin labi der arī zaļās vai pat violetās pākšu pupiņas) nomazgā, nogriež tām galiņus.
2
Sagatavotās pupiņas liek vārošā sālsūdenī un vāra apmēram 15 minūtes, pēc tam nokāš un noskalo ar ledusaukstu ūdeni – lai apstātos gatavošanās process.
3
Pannā uzkarsē olīveļļu, liek sakapātus ķiplokus un uz lēnas uguns izkarsē. Ja vēlas, var pievienot kādu garšaugu, piemēram, svaigas salvijas lapas.
4
Kad ķiploks izkarsējies caurspīdīgs un kļuvis mīksts, pannas saturam pievieno pupiņas un visu, laiku pa laikam apmaisot, izkarsē. Ja šķiet, ka pupiņām par maz sāls, to pievieno.
5
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātu baziliku.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit