30Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 lpiens 2,5%160 gmanna4 ĒKcukurs šķipsnasāls250 mlsaldais krējums pēc garšasvaniļas cukurs ĶĪSELIM:300 gogas (svaigas vai saldētas)2 lūdens5 ĒKcukurs pēc garšasvaniļa, vaniļas cukurs, esence vai ekstrakts ciete
Pagatavošana
1
Katliņā lej pienu, pievieno cukuru, sāli un uzvāra.
2
Aktīvi maisot, sāk pievienot mannu un, nepārtraukti maisot, ļauj tai uzbriest.
3
Katliņu noņem no uguns, putru atdzesē (var to ielikt ledusskapī).
4
Saldo krējumu saputo ar vaniļas cukuru, tad iecilā putukrējumu putrā.
5
Pasniedz ar ogu ķīseli (melleņu, dzērveņu, jāņogu, ķiršu), ko pagatavo šādi: katliņā ber ogas (svaigas vai saldētas), pievieno ūdeni, cukuru, vaniļu un vāra. Kad ūdens sāk burbuļot, samazina liesmu uz vidēju.
6
Kartupeļu cieti samaisa ar pusglāzi ūdens, lej katliņā un iemaisa. Kad ķīselis sabiezē, noņem katliņu no plīts un ķīseli atdzesē.
7
Bļodiņās lej atdzesēto ķīseli, virsū liek Dundagas krēmu un bauda.
Lai labi garšo!
LaunagsĒdieni bērniemĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiPasniegt atdzesētuCukursMannaPiensSaldais krējumsŪdensKrēmiĶīseļiVaniļas cukursOgassals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit