Nikola Tasty - 102
Foto: Inga Bogdanova
Par šīm smalkmaizītēm varētu teikt šādi – bezgala uzmundrinošas! Tās tiek pagatavotas no kārtainās mīklas, krēmam izmantojot saldo krējumu, maskarpones sieru un, protams, šķīstošo kafiju. Vislabāk baudīt pie kafijas tases. Recepti iesaka Inga Bogdanova.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kārtainā mīkla ola (apsmērēšanai)250 gmaskarpones siers300 mlsaldais krējums2 TKšķīstošā kafija5 ĒKpūdercukurs

Pagatavošana

1

Kārtaino mīklu izgriež sev vēlamā formā, piemēram, aplīšos. Apsmērē ar olu un cep 180 grādos, kamēr gatavs (tas būs apmēram 15-20 minūtes).

2

Atdzesē un katru aplīti pārdala uz pusēm.

3

Lai pagatavotu kafijas krēmu, sakuļ maskarponi ar pūdercukuru.

4

Nedaudz saldā krējuma uzsilda (var izmantot mikroviļņu krāsni) un tajā izšķīdina kafiju. Atdzesē un pielej maskarpones un cukura krēmam.

5

Visu samaisa un pievieno atlikušo saldo krējumu. Kuļ, līdz krēms kļūst stingrs.

6

Masu pilda konditorejas maisā ar pašu izvēlētu uzgali un izspiež krēmu starp kārtainās mīklas aplīšiem.

7

Liek ledusskapī uz dažām stundām.

8

Atlikušās drumstalas un krēmu var likt kārtās stikla deserta traukā vai krūzītē. Pa starpai pievieno vasaras ogas.

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!