Foto: DELFI
Katram latvietim zināma, varētu teikt, pat klasiska recepte, kurā ierasto rabarberu vai ābolu vietā izmantojam vasaras izskaņas gardumus – plūmes, aprikozes, persikus. Ieteikums izmantot vairāk plūmju, jo to skābenums lieliski saspēlējas ar mīklas un aprikožu saldumu.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gab.olas1 glāzekefīrs1 glāzecukurs2 glāzesmilti1 TKcepamais pulveris1 TKvaniļas cukurs500 gaprikozes, plūmes, persiki, nektarīni100 gkrējums1 gab.ola1 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Olas sakuļ ar cukuru.

2

Iesijā miltus, cepamo pulveri un samaisa.

3

Pielej kefīru un sakuļ viendabīgā mīklā, ko lej cepamtraukā vai uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.

4

Plūmes, nektarīnus, aprikozes sagriež nelielās daiviņās, kārto uz mīklas, ļaujot sev radoši izpausties.

Foto: DELFI
5

Olas sakuļ ar cukuru, krējumu, vaniļu un pārlej augļiem.

6

Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 25 minūtes 200oC.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!