Foto: DELFI
Kūpinātas zivis ir latviešu nacionālais produkts. Tomēr daudzi atturas baudīt tās biežāk, jo kūpinātas zivis ir diezgan sāļas. Viens no veidiem, kā palutināt sevi, liekot galdā kūpinātu makreli, ir salāti.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
100 gkarsti kūpināta makrele50 gredīsu mikrosalāti2 gab.nelieli gurķi10 gab.ķirštomāti gab.neliels sīpols svaigi zaļumi (dilles, lociņi, pētersīļi) eļļa, balzāmetiķis

Pagatavošana

1

Gurķi sagriež kubiņos, tomātiņus – 4 daļās (ja izmanto parasto tomātu, tad griež kubiņos), makrelei noņem ādu, zivi sagriež, zaļumus sasmalcina, visu sajauc kopā ar redīsu mikrosalātiem.

2

Pievieno nedaudz olīveļļas un balzāmetiķa, samaisa. Sāli neliek!

3

Ja makrele jau ir piparota, tad neliek arī piparus, ja nav, tad pievieno svaigi maltus melnos piparus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!