Sastāvdaļas
Pagatavošana
Tofu sagrieziet kubiciņos, apmēram 5 x 4 x 1,5 cm. Gabaliņiem uzberiet sāli un tos ielieciet atsevišķā traukā, uzliekot smagumu: uzklājiet trīs loksnes papīra salvešu, uzlieciet virtuves koka dēlīti, bet pa virsu – konservu bundžas vai arī mazu katliņu, piepildītu ar ūdeni. To dara, lai no tofu izspiestu lieko ūdeni un gabaliņi izdotos kraukšķīgi. Tofu zem smaguma atstāj apmēram 20–30 minūtes.
Kad no tofu ir izspiests ūdens, uzkarsē pannu – pievieno eļļu un apcep tofu no abām pusēm, līdz gabaliņi ir zeltaini brūni. Tofu nolieciet malā.
Sagrieziet lokus gareniski apmēram 3 cm garumā, bet tā, lai tie būtu pēc iespējas tievāki, varat pārgriezt arī uz pusēm. Smalki sasmalciniet arī ķiploku un ingveru.
Katliņā vai dziļā pannā ielieciet tofu un apkaisiet ar "Jorim" sautēšanas garšvielām. Pēc tam ielejiet ūdeni, līdz tas pārklāj sastāvdaļas, un sautējiet.
Kad sautēšanas šķidrums ir samazinājies uz pusi, apkaisiet tofu ar sagrieztajiem lociņiem un pievienojiet arī sarīvētos ķiplokus, ingveru un čili pārslas. Samaziniet plīts virsmas karstumu līdz minimumam un vēl nedaudz sautējiet kādas 2 minūtes.
Kad tofu ir gatavs, to lieciet uz šķīvjiem un pa virsu uzkaisiet sezama sēklas. Var pasniegt kopā ar rīsiem.
Pagatavošanas gaitu vari praktiski redzēt arī video zemāk: