Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kārtainās mīklas plāksnes izņem no saldētavas un atlaidina. Bez rullēšanas saliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
Mīklu sadursta ar dakšiņu
Cep 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.
Ņem ārā no krāsns, atdzesē, tad pārgriež gareniski uz pusēm, lai sanāktu astoņi gabali. Ar nazi nedaudz nobrucina mīklas virsējo kārtu, drupačiņas tiks izmantotas kā dekors.
Gatavo krēmu: sakuļ sviestu (vienu paciņu), lēnām pievieno iebiezināto pienu.
Kārto kūku: izcepta kārtainās mīklas plāksne (nedaudz sapresēta), pa virsu krēms (izlīdzināts), aveņu zapte, atkal mīklas plāksne... Tā uz apli. Pēdējo kārtu noklāj ar krēmu un pārber ar kārtainās mīklas drumstalām.
Kūku liek ledusskapī vismaz uz trim stundām vai labākajā gadījumā uz nakti.
Ja vēlas, pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.|
Lai gardi!