Foto: DELFI
Ja garšo biezpiena mājiņu kūkas, tad šis ir nedaudz vienkāršāks variants – nav jāpiņķerējas ar mājiņu "būvēšanu".
240Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

6 gab.olas6 ĒKcukurs6 ĒKmilti1 šķipsnassāls500 grikotas siers (der jebkurš, ne pārāk graudains biezpiens)500 mlsaldais krējums3 ĒKcukurs1 TKvaniļas cukurs skābens ievārījums ogas vai augļi marmelāde tumšā šokolāde

Pagatavošana

1

Sacep divas ripas klasiskā biskvīta – kā to pagatavot, lasi šajā rakstā. Starp citu, der arī veikalā nopērkamās gatavās biskvīta ripas, tad gatavošana būs vēl ātrāka.

2

Gatavo krēmu: saldo krējumu ar cukuru sakuļ putukrējumā, kulšanas beigās pievienojot biezpienu (es izmantoju rikotas sieru, jo patīk smalkā konsistence).

3

Sāk būvēt kūku: biskvītu pārsmērē ar skābenu biezpienu vai, piemēram, svaigām, blendētām ogām. Pāri smērē daļu biezpiena. Es papildināju ar smalki sagrieztiem persikiem, bet bez tā, protams, var iztikt. Vai arī – pāri krēmam kaisīt smalki sagrieztu marmelādi.

4

Virsū liek otru biskvīta ripu un atkārto darbības ar ievārījumu, krēmu. Dekorē ar smalki sagrieztu marmelādi un kausētu šokolādi.

5

Liek vēsumā savilkties uz vismaz pāris stundām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!