Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sacep divas ripas klasiskā biskvīta – kā to pagatavot, lasi šajā rakstā. Starp citu, der arī veikalā nopērkamās gatavās biskvīta ripas, tad gatavošana būs vēl ātrāka.
Gatavo krēmu: saldo krējumu ar cukuru sakuļ putukrējumā, kulšanas beigās pievienojot biezpienu (es izmantoju rikotas sieru, jo patīk smalkā konsistence).
Sāk būvēt kūku: biskvītu pārsmērē ar skābenu biezpienu vai, piemēram, svaigām, blendētām ogām. Pāri smērē daļu biezpiena. Es papildināju ar smalki sagrieztiem persikiem, bet bez tā, protams, var iztikt. Vai arī – pāri krēmam kaisīt smalki sagrieztu marmelādi.
Virsū liek otru biskvīta ripu un atkārto darbības ar ievārījumu, krēmu. Dekorē ar smalki sagrieztu marmelādi un kausētu šokolādi.
Liek vēsumā savilkties uz vismaz pāris stundām.
Lai labi garšo!