Jeļena Dimante
Kaut kas no sērijas "Viegli un gardi". Mīksts un valgs kēkss, kas lieliski garšo tāpat, bet var papildināt arī ar maskarpones krēmu. Ar recepti ēst gatavošanas entuziastu grupā "Latvieši UK gatavo" dalās Jeļena Dimante.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 gab.olas100 gcukurs10 gcepamais pulveris80 gkausēts sviests5 ĒKmagoņu sēklas200 grīvēts burkāns miza no 1 citrona200 gmilti100 gvalrieksti

Pagatavošana

1

Sajauc sastāvdaļas – vispirms bez miltiem, pēc tam tos pievieno un vēlreiz samaisa.

2

Kēksa formu iesmērē ar sviestu vai ieklāj tajā cepampapīru un ielej mīklu.

3

Cep iepriekš sasildītā krāsnī 180 grādos apmēram 40 minūtes.

4

Kēksu pirms pasniegšanas atdzesē. Ja vēlas, var pārziest ar krēmu pēc izvēles, piemēram, krēmsieru, kas sakults ar putukrējumu un iebiezināto pienu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!