90Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
āboli aroniju sīrups cukurs manna piens
Pagatavošana
1
Nomizo ābolus, izņem tiem serdes un sagriež mazākos gabaliņos. Liek katlā, pamatā ir tikai āboli (parasti dzidrie) un ūdens pavisam nedaudz.
2
Liek vārīties. Kad āboli savārījušies (mīksti un gandrīz jūk ārā), krāsai pievieno aroniju sīrupu (var izvēlēties jebkādu citu sīrupu vai sulu vai gatavot parasto ābolu uzpūteni bez jebkādām papildu sastāvdaļām).
3
Pagaršo šķidrumu un uz aci pieber cukuru. Pārāk saldu nevajag!
4
Uz lēnas uguns vārot, lēnām pievieno mannu. Maisot vāra. Masai jāiznāk šķidrākai par mannas biezputras konsistenci.
5
Tad, kad ir gatavība, atdzesē, lai masa nav karsta. Jo vairāk atdzesēs, jo vieglāk būs uzputot.
6
Ar mikseri saputo.
Ēd ar pienu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit