Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā ielej 100 ml auzu pienu un 100 ml ūdeni. Klāt ber auzu pārslas.
Šķidrumā uz mazas uguns novāra auzu pārslas, līdz tās ir uzbriedušas.
Tad, kad gandrīz gatavas, iemaisa olu baltumu. Pavāra vēl nedaudz, nepārtraukti maisot.
Ja ir vēlme pēc saldākas auzu pārslu putras, pievieno flavour drops pilienus (garšas pilieni, kas paredzēti, lai uzlabotu ēdienu un dzērienu garšu, nepievienojot tiem liekas kalorijas un cukurus).
Kristiānas receptē auzu pārslu biezputru pasniedz ar proteīna pudiņu un ogām. Bet, ja nav striktas diētas – ja neēd kaloriju deficītā, tad droši putrai pāri pārber kanēli vai omītes plūmju-ābolu ievārījumu.
Savukārt mazajiem rakariem šo putru var pasniegt pavisam skaistā bļodiņā, sajaucot ar banānu un ievārījumu – veidojot smaidošu sejiņu vai puķītes vai sirsniņas – atkarīgs no pavāra fantāzijas un rokas drošuma.
Lai gardas un barojošas brokastis!
Sarunu ar uztura treneri Kristiānu Lasmani vari izlasīt šeit!