45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 gab.olas6 ĒKcukurs šķipsnasāls6 ĒKskābais krējums1 ĒKsoda500 gkviešu milti pūdercukurs eļļa
Pagatavošana
1
Divas olas sakuļ ar cukuru (sešas ēdamkarotes) un šķipsniņu sāls. Visu samaisa!
2
Pievieno sešas (ar kaudzi) ēdamkarotes skābā krējuma un ēdamkaroti sodas. Samaisa!
3
Pievieno kviešu miltus (uz sajūtām). Kad masa vairs nelīp pie rokām – gatavs.
4
Mīklu no sirds izmīca, enerģiski izrullē un sagriež nelielās strēmelēs, no kurām tālāk izgriež rombiņus, kuriem pa vidu ar nazi iegriež. Vienu romba galu izvelk cauri iegriezumam.
5
Uzkarsē eļļu, kurā peldina žagariņus, apcep no abām pusēm.
6
Izceptos vienā kārtā liek uz pergamenta papīra (lai samazinātu eļļas garšu un tās daudzumu).
7
Kad visi žagariņi izcepti, tos pārkaisa ar pūdercukuru. Apgriež uz otru pusi un atkal pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai izdodas sajust bērnības garšu!
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiPasniegt atdzesētuCukursEļļaKviešu miltiPūdercukursCiti saldēdieniDzeramā sodaCepumisaldumiBērnības garša
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit