Foto: Inese Stepiņa
Ja tu esi saldummīlis un meklē, ko gardu, mutē kūstošu, ar pūdercukuru apkaisītu un reizē nostaļģisku, tad bērnības klasika – žagariņi jeb zaķauši būs labākā izvēle! Recepti ēst gatavošanas entuziastu grupā "Latvieši UK gatavo" iesaka Inese Stepiņa.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gab.olas6 ĒKcukurs šķipsnasāls6 ĒKskābais krējums1 ĒKsoda500 gkviešu milti pūdercukurs eļļa

Pagatavošana

1

Divas olas sakuļ ar cukuru (sešas ēdamkarotes) un šķipsniņu sāls. Visu samaisa!

2

Pievieno sešas (ar kaudzi) ēdamkarotes skābā krējuma un ēdamkaroti sodas. Samaisa!

3

Pievieno kviešu miltus (uz sajūtām). Kad masa vairs nelīp pie rokām – gatavs.

4

Mīklu no sirds izmīca, enerģiski izrullē un sagriež nelielās strēmelēs, no kurām tālāk izgriež rombiņus, kuriem pa vidu ar nazi iegriež. Vienu romba galu izvelk cauri iegriezumam.

5

Uzkarsē eļļu, kurā peldina žagariņus, apcep no abām pusēm.

6

Izceptos vienā kārtā liek uz pergamenta papīra (lai samazinātu eļļas garšu un tās daudzumu).

7

Kad visi žagariņi izcepti, tos pārkaisa ar pūdercukuru. Apgriež uz otru pusi un atkal pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai izdodas sajust bērnības garšu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!