Foto: Inita Briedina

"Tasty.lv" lasītāja Inita Briedina dalās ar superīgu tomātu mērces recepti, kura, kā viņa pati saka: "Labi sader ar gaļu! Un tiek izmantota kečupa vietā!"

45Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgtomāti0.5 kgāboli8 gab.ķiploku daiviņas pētersīļu buntīte1.5 ĒKsāls2 ĒKcukurs1 TKmalti melnie pipari TKkanēlis TKmuskatrieksts TKasās pipara pārslas2 ĒKābola etiķis

Sagatavošana

1

Sagriež tomātus un ābolus, sasmalcina ķiplokus un pētersīļus, liek vārīties katlā.

2

Pievieno garšvielas – sāli, cukuru, melnos piparus, kanēli, muskatriekstu, čili piparu pārslas, izņemot etiķi! Ja nevēlas tik asu, čili var nelikt.

3

Kad viss gatavs – sablendē un izkāš caur sietiņu.

4

Liek vēlreiz vārīties un pievieno etiķi.

5

Vārošu liek sterilizētās burkās.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!