"Tasty.lv" lasītāja Inita Briedina dalās ar superīgu tomātu mērces recepti, kura, kā viņa pati saka: "Labi sader ar gaļu! Un tiek izmantota kečupa vietā!"
45Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1.5 kgtomāti0.5 kgāboli8 gab.ķiploku daiviņas pētersīļu buntīte1.5 ĒKsāls2 ĒKcukurs1 TKmalti melnie pipari TKkanēlis TKmuskatrieksts TKasās pipara pārslas2 ĒKābola etiķis
Pagatavošana
1
Sagriež tomātus un ābolus, sasmalcina ķiplokus un pētersīļus, liek vārīties katlā.
2
Pievieno garšvielas – sāli, cukuru, melnos piparus, kanēli, muskatriekstu, čili piparu pārslas, izņemot etiķi! Ja nevēlas tik asu, čili var nelikt.
3
Kad viss gatavs – sablendē un izkāš caur sietiņu.
4
Liek vēlreiz vārīties un pievieno etiķi.
5
Vārošu liek sterilizētās burkās.
Labu apetīti!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit